150 шивачки от "Интендантско обслужване" протестираха в защита на уволнения директор

4084
150 шивачки от "Интендантско обслужване" протестираха в защита на уволнения директор
Снимка: БГНЕС

150 шивачки от "Интендантско обслужване" - Калофер протестираха пред сградата на предприятието в защита на досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов, който вчера бе освободен от министъра на отбраната, съобщи БГНЕС.

Сред мотивите за освобождаването на Караджов е лошото финансово състояние и управление на дружеството. Въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през 2015 г. за над 5 640 000 лева, дружеството ще приключи годината със задължения в размер на 3 155 000 лева. Едва 3,3% от приходите на дружеството са по договори с външни контрагенти, което не отговаря на очакванията за активизиране на дружеството на пазара.

В Калофер събират подписка срещу "съжителство" в учебниците по история

Хората в Сопот, Карлово и Калофер се вдигат на бунт срещу промените в учебниците по история, където термина "турско робство" може да бъ...

Шивачките обаче са убедени, че уволнението на Караджов е политическо. Според жените досегашният директор е човекът, който преди две години е вдигнал предприятието на крака, увеличил е заплатите почти двойно - от 350 на 640 лева и е назначил двойно повече работници.

Според работничките проблемът, довел до освобождаването на директора на предприятието е нова поръчка за 20 млн. лева. Жените се заканват утре от 16.45 часа да блокират Подбалканския път Бургас-София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив