16 кандидати ще се борят за кметското място на Пловдив

4476
16 кандидати ще се борят за кметското място на Пловдив

Броени дни остават до началото на предизборната кампания и някои кандидати вече не издържат - в Общинската избирателна комисия в Пловдив има постъпили сигнали за агитация и раздаване на предизборни материали. Впрочем посланията на някои, вече официално регистрирани кандидати за кмет, от доста повече време красят билбордове в града, предава кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

16 са участниците в надпреварата за кмет, стана ясно след крайния срок на регистрацията.

Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“

Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“. Творбите са разположени в Старинно училище &b...

За втори кметски мандат ще се бори Иван Тотев от ГЕРБ, БСП излъчиха бизнесмена и лидер на градската и областна партийна организация Георги Гергов.

Реформаторският блок застава зад Здравко Димитров, доскорошен областен координатор на ГЕРБ и депутат от същата партия. След като си хвърли оставката заради несъгласия със задкулисните действия на депутата Методи Андреев, Здравко Димитров бе изключен от парламентарната група, но остана член на ГЕРБ, а за него наскоро Бойко Борисов няколко пъти каза в Пловдив: "Зико ми е приятел".

Славчо Атанасов, бивш кмет на Пловдив, загубил с минимална преднина в предишните избори от Иван Тотев, отново е на изходната права за поста, излъчен от Патриотичния фронт.

Дани Каназирева, най-младата участничка, но вече със сериозна политическа биография като общински съветник и лидер на "Съюз за Пловдив", също се включва с обещанието за различен Пловдив.

Разследват съпрузи, склонявали към проституция в Пловдив

25-годишен софиянец с инициали И.М и 23-годишната му съпруга са привлечени като обвиняеми за склоняване към проституция, съобщиха от пр...

"Атака" излъчи Павел Шопов, а досегашният председател на Общинския съвет арх. Илко Николов, се състезава за кметския пост от името на нова политическа формация, наречена "Движение Пловдив утре".

ДПС залага на Венцислав Каймаканов, веднъж победен в местни избори. По времето на правителството на Орешарски Каймаканов бе областен управител, а управлението му бе съпътствано с ежедневни протести от първия до последния ден.

Яшар Асан, общински съветник от ДПС, сега се явява кандидат за кмет от името на ПП "Солидарност", а АБВ излъчиха адвоката Георги Илчев. За "България без цензура" играе Атанас Панчов, известен навремето син активист и общинар.

Сред кандидатите има и други имена, които са известни повече на най-близките им. 25 са листите на партиите и коалициите, днес в 15 часа ще бъде изтеглен жребият, който ще определи номерата им в изборите.

Децата от Пловдив, Русе и София размениха 26,5 т стара хартия за 6000 нови книги

Децата от Пловдив, Русе и София размениха 26,5 тона стара хартия за 6000 нови книги и спасиха 345 дървета На 13 септември пред Книж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив