22 от къщите в Стария град в Пловдив са пред срутване

8671
22 от къщите в Стария град в Пловдив са пред срутване
Снимка: БГНЕС

22 са къщите в Стария град в Пловдив, които са опасни и застрашени от срутване. Почти всички те са на частни лица с много съсобственици, които живеят в чужбина и връзката с тях е трудна. Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Титюков. Общо в целия район опасните сгради са 469 опасни.

Броят на опасните сгради е динамичен и постоянно променящ се. На всички собственици на опасните къщи са връчени предписания, като срокът за изпълнението е различен, обясни Титюков, информира Радио Пловдив.

Пловдивският район Централен има нов кмет

Общинските съветници в Пловдив единодушно гласуваха на сесия предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на район Централен Райна ...

Частичните ремонти - например на опасни тераси, покриви и фасади, трябва да се извършат до три дни. Ако сградите се нуждаят от солидна реконструкция и обезопасяване, срокът е между три и девет месеца.

Районният кмет съобщи още, че предстои ремонт на къщата на ул. „Д-р Стоян Чомаков” в Стария град, в която сграда Община Пловдив има дял.

Експериментално в „Централен” ще бъдат направени и две пешеходни пътеки от вибропресовани блокчета в жълто и червено. Те ще се намират на ул.„Иван Вазов” – до Музикалното училище и до Пощата на Пещерско шосе.

Междувременно Георги Титюков откри реконструираната улица „Кричим” – пресечка на ул. „Капитан Райчо”, където със средства на кметството на „Централен” компрометираната калдъръмена настилка е подменена с паважна. Изградени са нови бордюри, поставени са дъждоприемни шахти, а по искане на живеещите, еднопосочното движение по 90-метровата отсечка ще бъде променено от ул. „Мали Богдан” към ул. „Марин Дринов”.

Общината ще ремонтира 6 къщи в Стария град в Пловдив

Община Пловдив ще ремонтира 6 къщи в Стария град през лятото. За реконструкция и реставрация са отделени 250 000 лева. За занаятчийскот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com