7 нови специалности в Пловдивския университет

20697
7 нови специалности в Пловдивския университет
Снимка: БГНЕС

7 нови специалности разкрива Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през новата учебна 2015/2016 година, съобщиха от университета.

Новите специалности в програмата на вуз-а са „Счетоводство“, „Публична администрация“, „Славистика“, „Начална училищна педагогика“, „Индустриална физика с иновативен мениджмънт“, „Физика и астрономия“ и „Електроенергийна техника“, като последната ще се изучава в Техническия колеж на ПУ в Смолян.

Бъдещето на младите социолози представиха днес в Пловдивския университет

В България има остър дефицит на културен капацитет, а съответно и на умението за справяне с проблеми, което трябва да се придобива още ...

4272 студенти в общо 90 специалности се очаква да приеме пловдивското висше учебно заведение през предстоящата година.

Кандидат-студентите ще имат право и тази година да положат предварителни изпити, като оценките от тях са равностойни на тези от редовната сесия. С тях кандидатите могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити в редовната кампания през юли, като при формирането на бала се взема по-високата оценка. Предварителната конкурсна сесия по традиция се провежда през месец юни, а редовната – през юли, напомнят от ПУ.

За участие в предварителните кандидатстудентски изпити желаещите ще подават документи до 22 май 2015 г. в Университетския информационен център, в бюрата по градове или по интернет през сайта - http://www.uni-plovdiv.bg.

Първият от предварителните изпити е и най-масовият– по български език. Той ще се проведе на 1 юни. На следващият ден е и изпитът по история на България, а на 3 юни ще се явяват кандидатите по три предмета – математика, химия и психология. За 4 юни са насрочени изпитите по английски език, информатика и теология, а за 5 юни – по биология и география на България, както и тестът със събеседване по физика. Някои от факултетите обявяват и допълнителни ранни дати на изпити. На 25 април и 16 май има изпити по музика, на 20 април и 18 май по изобразително изкуство и по теология на 27 април и 25 май.

Утвърдени социолози от ПУ представят професионалната реализация на студентите от уникална бакалавърска програма

Бъдещата професионална реализация на завършващите бакалавърската програма „Социология на правото, икономиката и иновациите“...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com