Беззаконие в Хисаря - куп имоти на видни хора са на ръба и отвъд закона

16438
Беззаконие в Хисаря - куп имоти на видни хора са на ръба и отвъд закона
Снимка: БГНЕС

Хисаря се оказва рай за политици, които има незаконни имоти. Това твърди в свой репортаж Нова телевизия.

Първият пример е председателят на Общинския съвет на града Пено Бойновски. Той си има гараж, който е незаконен. Срещу него е подадена жалба от възрастна жена, която посочва, че синът му дори я е бутал по стълбите заради нежеланието ѝ да се примири с беззаконието.

Приключи проектът по водоснабдяване на община Хисаря

На 19 декември 2014 г. (петък) от 11.00 ч., на Помпената станция (ул. "Камилите" № 12) в кв. Миромир, гр. Хисаря, ще се състои официалн...

Аргументът на Бойновски е типично български  - незаконен ми е гаражът, ама и другите са така. Никого не съм окрал, никого не съм убил, на никого не дължа и лев, казва той.

Друго нарушение на Бойновски – микробусите на транспортната му фирма спират пред блоковете, на тротоар, превърнат в паркинг. Бойновски веднага намира аргумент и в този случай – в София паркирали навсякъде, той като ходел в столицата по работа, не можел да си я свърши.

Кметицата Пенка Ганева изглежда се е примирила с нещата. На хората им е удобно, ако общината забележи, сама се сезира и започва процедура. Ако не забележим, нещата си стоят така с години, признава Ганева. Не мога да ходя по всяка улица.

Друг случай – спа хотел в центъра на Хисаря. Там собственици са двама обществени съветници. Съседите твърдят, че не са дали съгласие за строежа. Една от съседките споделя, че след като баща ѝ е починал, катафалката с тялото му е стояла на завоя пред хотела над 40 минути, докато камионът, който зарежда хотела, не си свърши работата. „Поругаха паметта му”, заяви през сълзи

Хисаря осъмна с провокативен надпис на чешма

Провокативен надпис „Ще ви колим, гяури!" е бил изрисуван със спрей на една от чешмите с минерална вода в градския парк на Хисаря...

Кметицата Ганева вади документи, че хотелът е законен – от РДНСК. Същото прави и един от собствениците Бойко Гаврилов. Това обаче не пречи срещу него да има дела. А Ганева е убедена, че като „кмет на годината” е омаскарена с репортажа и някой е пратил журналистите.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com