Буреносни облаци над главата на кмета на Пловдив

4141
Буреносни облаци над главата на кмета на Пловдив
Снимка: БГНЕС

Бурна реакция в средите на различни артистични гилдии предизвика решението на общината да строи временни постройки до Античния театър за билетен и посетителски център, предаде БГНЕС.

Днес от името на обществениците декларация на общинската сесия прочете арх. Петкана Бакалова. Вместо да се издигат несвързани с античната архитектура съоръжения, средствата по-добре да се вложат в ремонт на гримьорните и други дейности по укрепването на сцената, настояват те. Скорошният скандал с частното парти на петролен бос от Раковски, което не само затвори Античния театър, но и оглуши живеещите наблизо до малките часове на нощта, предизвика и друго искане - за специална общинска наредба за управление на паметника на културата. На това искане кметът Тотев отговори, че наредба има. Отговорът породи единствено ново негодувание, защото според мнението на обществениците по съществуващата наредба известна сума пари осигуряват комфорта на всеки, способен да плати, да прави каквото иска. Декларацията, прочетена днес, бе подкрепена от 21 общински съветници от БСП. Решението да се изпълнява ли проекта за временните постройки или не, ще бъде обсъждано и евентуално гласувано на следващата сесия.

Изкуствени неравности по пътя ще спират гонките в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи, че изкуствени неравности по обновените булеварди ще спират бясното шофиране в града.  "Имах...

Със строителството на Античния театър, спряно под обществен натиск, проблемите на пловдивския кмет Иван Тотев не се изчерпват. Традиционно допълващи мнозинството от ГЕРБ на общински сесии, днес съветниците от ДПС се отдръпнаха - двама от тях изобщо не присъстваха, а третият гласува " въздържал се" по важна точка - приемането на отчета за бюджета за 2014 година. Освен съветниците от ДПС, двама от ГЕРБ също не подкрепиха предложението. Така отчетът за миналата година не бе приет, един глас не му достигна. Същото се получи и при второто гласуване, а опитът на председателя на ОбС да проведе трети вот, бе осуетен. Според съветници от ВМРО, от отчета на бюджета липсват 44 млн. лв, за които никой няма обяснение. На този аргумент главният финансист на общината Наталия Делчева обяснява, че " липсващите" 44 млн са прехвърлени като преходен остатък от миналогодишния в тазгодишния бюджет с решение на общинските съветници. Така или иначе отчетът ще се гледа отново.

Третата нерадостна новина за пловдивския кмет от днешната общинска сесия излезе от брифинг на съветниците от Патриотичния фронт, които обявиха намерението си да внесат в Окръжна прокуратура - Пловдив искане за проверка на финансовото и имотното състояние на Иван Тотев и неговото семейство. Те се основават на медийни публикации по въпроса. Реакцията на кмета на тази новина бе еднозначна - идват избори, каза той и отказа да коментира повече.

Припомняме, че прокуратурата вече се занимава веднъж с Тотев - за длъжностно престъпление заради запис, на който се чува как кметът разпорежда назначаване на кадри на ГЕРБ на общински постове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com