Детските отделения в Пловдив са пълни заради дихателни инфекции

12330
Детските отделения в Пловдив са пълни заради дихателни инфекции
Снимка: Thinkstock

Детските отделени във всички пловдивски болници са пълни с малки пациенти заради дихателни инфекции. Това каза за БТА дежурният лекар в Детска клиника към Университетската болница "Свети Георги".

Чувствително се е повишил броят на постъпилите деца с респираторни инфекции, заяви и д-р Анеса Георгиева, завеждащ детското отделение в МБАЛ "Пловдив". Сред заболелите преобладават кърмачетата и деца до 3-годишна възраст. Педиатрите са категорични, че това определено са усложнения от вирусни инфекции.

Не дадоха ход на делото за радикален ислям в Пловдив

Пловдивският Апелативен съд не даде ход на делото за разпространение на радикален ислям. Мотивите на съдийския състав начело със съдия...

Дали е грип или заболяванията са причинени от други вируси, не може със сигурност да се твърди, тъй като до момента грипен вирус не е изолиран. Все още нямаме писмо от РИОКОЗ за грипна епидемия, уточниха от Детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги".

Много е важно още при първите симптоми да се потърси лекар, да се преустановят контактите на болното дете с децата от градината или училището, подчерта лекарката. По думите й, уместно е да се провежда и предсезонна профилактика с противовирусни средства по лекарко предписание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com