Директорът на БАБХ в Пловдив също е сменен

18281
Директорът на БАБХ в Пловдив също е сменен

Д-р Камен Янков е новият директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. Информацията потвърди неговият предшественик д-р Николай Петков, който временно заемаше длъжността, предаде БНР.

Пламен Моллов ще води дела, за да изчисти името си

Още миналата седмица съм предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчистя петното, което лепнаха върху имет...

Това стана след освобождаването на шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов, който беше отстранен миналия петък заради сигнали за корупция.

Днес представители на хранителния бранш разговаряха с новия директор на агенция д-р Дамян Илиев, който замени на поста Моллов. От веригата за бързо хранене "Аладин фуудс" и фирмата "Ганев" представиха пред Илиев списък със служители на БАБХ, които те уличават в корупция. Сред тях присъстват имената на Николай Петков и Теодора Севова от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив.

От фирмата съобщиха, че Илиев е изразил разбиране, че трябва да се промени средата, за да се пресече корупцията и е обещал да се запознае с предложените законови промени.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Методи Андреев изрази мнение, че в Агенцията по безопасност на храните действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не е упражнявал сам натиска върху производители. Парламентарната комисия за борба с корупцията вероятно ще сезира главния прокурор, каза Андреев. Той разкри, че в последните дни са му се обадили и други засегнати, които също искат да огласят информация за такива схеми, които са ги карали да изпълняват и те не са били съгласни. 

Методи Андреев: В БАБХ действа организирана престъпна група

В Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не ...

Същевременно Моллов обяви, че е предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчисти "петното", което било лепнато върху името му. По думите на бившия шеф на БАБХ той е бил наклеветен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com