Гласуват въвеждането на минимални цени на такситата в Пловдив

12178
Гласуват въвеждането на минимални цени на такситата в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Пловдивският общински съвет ще гласува въвеждане на минимални цени на такситата. Така "жълтите коли" ще возят минимум на 65 ст. дневна и 75 ст. нощна тарифа.

Промяната се предлага от зам.-кмета Александър Държиков поради подписка от 707 шофьори от Асоциацията на таксиметровите шофьори. Запазва се таванът от 1.10 лв. дневна и 1.30 лв. нощна тарифа, обяснява Радио Пловдив.

В Пловдив въвеждат електронно плащане на местни данъци и такси

Община Пловдив въвежда електронно плащане на местните данъци и такси. Жителите на града под тепетата вече могат да превеждат сумите пре...

Новите стойности на таксиметровите услуги се актуализират заради промени в Закона за автомобилните превози и са определени след дискусия с представители на Асоциацията на таксиметровите шофьори.

Съветниците ще приемат и присъединяването на Пловдив към първата европейска мрежа "Пешеходни градове" - EUWALKN. Предложението е на кмета Иван Тотев, а поканата идва от Флоренция като учредител на инициативата.

Мрежата работи за насърчаване на физическата активност сред възрастните хора, а също и за преодоляване на негативните последици от застаряването на населението. Акцентът е върху значението на активния начин на живот като ключов фактор за активно стареене. Участието на Пловдив не е свързано с финансови ангажименти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com