Извадиха 13-килограмов тумор от бъбрек в МБАЛ "Пловдив"

6979
Извадиха 13-килограмов тумор от бъбрек в МБАЛ "Пловдив"
Снимка: Thinkstock

Тумор с тегло 13 кг. извади известният уролог доц. д-р Димитър Шишков, след 5-часова операция в МБАЛ "Пловдив". Въпреки огромното образувание и загубата на литър кръв, прогнозата за 60-годишния пациент е добра, заяви водещият специалист, съобщиха от здравното заведение.

Доц Шишков подчерта, че в цялата си практика е имал не повече от 10 случая, в които е лекувал толкова големи тумори. Интересното в случая е, че формацията е злокачествена, но няма метастази, което дава шанс на болния да се възстанови, обясни доц. Шишков.

Обстоен очен преглед може да покаже тумор в мозъка или друго тежко заболяване

Обстойният преглед при при очен специалист може да покаже тежки заболявания като тумор на мозъка или други  заболявания на организ...

Пловдивчанинът разказал, че преди около година започва да губи апетит, отслабва на тегло и често повръща. Тръгва по лекари, навсякъде му казват, че целият десен бъбрек е осеян с кисти, а зад него има "нещо доброкачествено".

След повече от година ходене по мъките и безброй прегледи в 5 лечебни заведения, пациентът си записва час за консултация при доц. Шишков в МБАЛ "Пловдив". Още при първия преглед открихме тумор на десния бъбрек, който тръгваше от диафрагмата и стигаше до малкия таз, разказва урологът. Освен другите оплаквания, мъжът казва, че е започнал и да уринира кръв. При направените изследвания добре се вижда, че туморът е сраснал с големите кръвоносни съдове, черния дроб и дванадесетопръстника. На болния е обяснено, че трябва да се оперира възможно най-бързо. Туморът е премахнат заедно с десния бъбрек.

След като се свестил от упойката, оперираният побързал да благодари на екипа на болницата, че са му спасили живота. Това е единственото лечебно заведение, а само доц. Шишков е лекарят, който може да направи успешно такава операция, казал той на медиците.

Въпреки ангажиментите си като народен представител, доц. Шишков продължава да дава консултации на пациенти с урологични проблеми в МБАЛ "Пловдив" всеки понеделник и вторник. Той отбеляза, че най-често за съвет го търсят пациенти с туморни образувания, за жалост част от тях в доста напреднал стадий, информира още БГНЕС.

Доц. Димитър Шишков ще преглежда пациенти всеки понеделник и петък в МБАЛ „Пловдив“

Народният представител доц. д-р Димитър Шишков ще преглежда пациенти с урологични проблеми всеки понеделник и петък от 8 до 10 ч. Консу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив