Катастрофа на автобус при Калофер, има ранени*

12003
Катастрофа на автобус при Калофер, има ранени*
Снимка: БГНЕС

Автобус, пълен с работници, катастрофира на пътя Калофер – Карлово, предаде БГНЕС.

Няма замесен друг автомобил в катастрофата. Дванадесет души са ранени, уточниха от пресцентъра на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Трима от пътниците са по-тежко пострадали. Шофьорът не е откаран в болница, той е имал травма на ръката.

По първоначални данни, спирачките на автобуса са отказали. Инцидентът е станал малко преди 14:00 часа днес в местността Стражата, където вчера също имаше катастрофа. Сегашната катастрофа е могла да бъде по-страшна, защото от другата страна на пътя е имало пропаст.

Ранените са откарани в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Те са пътували за работна смяна в карловска фирма.

Една от жените - на 44 години, е приета с фрактура на дясната мишнична кост, като в момента екип от съдови хирурзи и ортопеди извършват операция съобщиха от здравното заведение. Пострадалата ще остане за лечение в Клиниката по съдова хирургия.

Друга жена - на 46 години, е приета с контузия на гръдния кош и корема, като има съмнения за контузия и на черния дроб. Тя е хоспитализирана в Първа хирургична клиника, казаха дежурните лекари.

Две жени загинаха в катастрофа край Поморие

Две жени са загинали при тежка катастрофа край Поморие, съобщиха от ОДМВР-Бургас, пише БГНЕС. Тази сутрин на пътя между поморийските с...

Третият тежко пострадал е мъж с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка. Той също е приет в Клиниката по съдова хирургия, като му е направена операция от екип ортопеди и съдови хирурзи.

В момента движението по пътя Карлово - Калофер е затруднено.

Снимка: Архив

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com