Музеи в Пловдив и Бургас със свободен вход за Съединението

4019
Музеи в Пловдив и Бургас със свободен вход за Съединението
Снимка: БГНЕС

По повод Деня на Съединението и Празник на Пловдив – 6 септември, Музеят на авиацията в Крумово – филиал на Националния военноисторически музей, ще работи с вход свободен от 9:00 до 17:00 часа.

Специално за 130-ата годишнина от събитието музеят ще представи за първи път на своята публика тетрадка за волни помощи за въоръжаването на чета „Добруджа“, част от които са дарени в подкрепа на Съединението. Тя е предоставена на музея от наследниците на видния български летец Христо Топракчиев, чийто баща Андрей Топракчиев взима дейно участие в подготовката на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

На колене асеновградчани почетоха паметта на загиналите за Съединението герои

Десетки малки и големи асеновградчани се поклониха пред паметната плоча на Пере Тошев в Асеновград. В минута мълчание и на колене всичк...

Регионален исторически музей - Бургас последва примера на Музея на авиацията. И в Бургас Съединението ще се отпразнува със свободен вход за всички свои посетители, желаещи да научат нещо повече за историята и културното наследство на региона. Работното време е: 10:00 - 19:00 часа. Специално за празничния 6-ти септември безплатно ще може да бъде посетена и изложбата "Съкровища от старите ракли" в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на Културен център "Морско казино" от 10:30 до 20:30 часа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив