НАП проверява киносалони и зали за фитнес в Пловдив

2741
НАП проверява киносалони и зали за фитнес в Пловдив

33 обекта, за които вече важи изискването освен билети да издават и касови бележки, провери НАП - Пловдив, съобщиха от агенцията. Това са киносалони, зали за фитнес, плувни басейни и комплекси, музеи, туристически обекти, спортни зали и стадиони, организирали спортни мероприятия.

За всички подобни дейности, от 21-ви юли, съгласно последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби, е в сила задължението към всеки продаден билет да се издава и касова бележка, информира Topnovini.bg.

Фирмите ще трябва да отчитат пред НАП всяка покупка над 700 лв.

Абсурдни изисквания в режима за възстановяване на ДДС са на път да бъдат приети и да принудят всички фирми да се обясняват пред НАП за ...

Изключение от правилото за издаване на касов бон при продажба на билет за услуга се прави когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт; както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

НАП - Пловдив напомня, че билетите за транспорт или участие в хазартни игри трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и да имат най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

В два от проверените обекта - един в Пловдив и един в Стара Загора са установени нарушения на данъчното и осигурително законодателство. В единия случай става дума за невнесени в срок осигурителни вноски, а в другия - разлика между отчетения оборот от фискалното устройство и касовата наличност на парични средства.

Проверките по спазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби продължават.

Хакери може би манипулират данните между бензиностанциите и НАП

Имаме основателни съмнения и сигнали, че чрез хакерски натиск се манипулират данните от сървъра на бензиностанциите към НАП. Това заяви...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив