Не се налага актуализация на бюджета на Пловдив

8176
Не се налага актуализация на бюджета на Пловдив

Актуализация на бюджета на община Пловдив не се налага. Той е планиран много добре и се изпълнява точно. Информацията съобщи шефът на общинската дирекция „Финанси“ Наталия Делчева. Тя допълни, че неразплатени задължения няма.

От 1 януари до 10 октомври пловдивчани са вкарали в общинската хазна 86 млн. лева. Това са 36 млн. лева, внесени като "данък сгради", "данък МПС" и такси от сделки с частни имоти, което прави 90% изпълнение на годишния план от 40 млн. лева. Още 50 млн. лева са постъпили в хазната от такси и наеми или от тъй наречените неданъчни приходи. По това перо за цялата година се чакат 63 млн. лева.

Откриха корозирал снаряд в Пловдив

Корозирал снаряд бе намерен вчера при изкопни работи край Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина в Пловдив. След получаване на сиг...

Целият бюджет за 2014 г. заедно с държавната субсидия е 221 млн. лева. Заплатите се плащат навреме във всички структури, където работят 9000 служители. Премии на общинарите са дадени само веднъж до 200 лева, макар че Министерският съвет разрешава бонуси на всяко тримесечие, ако има икономии във Фонд работна заплата, информира в. "Марица".

В общината започва подготовка на проектобюджета за следващата година. Парите няма да бъдат по-малко, но прогнозната сума не може да се каже в момента, отбеляза Делчева. Тепърва от всички звена ще се събират справки за разходите през годината и приходи, където ги има. Проектобюджетът трябва да бъде оповестен за обществено обсъждане през ноември.

Успоредно се прави и програмата за строителните обекти. В нея ще бъдат включени строителство на Спортната зала, ЦДГ „Мир“, ремонт бул. „Коматевско шосе“, западното платно на моста на бул. „Васил Априлов“, северното платно на бул. „Христо Ботев“. Ако от държавния бюджет се отпуснат средства, ще започне реконструкцията на бул. „Васил Априлов“. Ако не, догодина предстои основен ремонт на бул. „Руски“. В програмата за 2015 г. е и строежът на зоологическата градина до Гребния канал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com