Няма да забранят провеждането на частни партита в Античния театър в Пловдив

3594
Няма да забранят провеждането на частни партита в Античния театър в Пловдив

Общинската наредба за шума е добра и няма да бъде променяна. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по повод скандала с рождения ден на бизнесмена Георги Самуилов, който бе отпразнуван с мащабно парти в Античния театър.

Според Тотев документът, регламентиращ обществения ред, е сред най-добрите в страната, няма нужда да бъде "ремонтиран" и "е пример за останалите градове в това отношение", предаде БНР.

Бизнесменът, който празнува в Античния театър не разбира къде е проблемът

Аз много съм изненадан за този шум, не виждам нищо нередно. Спазили сме всички разпореждания, подали сме молба до община. Това каза пр...

Така кметът опроверга задочно своя заместник Стефан Стоянов, който миналата седмица заяви, че по повод скандала с партито на Античния театър трябва да се завишат санкциите, предвидени в общинската наредба.

Тотев обаче отказа да съобщи в какъв размер е окончателната глоба за Георги Самуилов. Последният отбеляза 50-годишния си юбилей и 25-ата годишнина на фирмата си с шумно тържество до 3 часа сутринта на територията на Античния театър.

Няма да има наказания за общинските служители, допуснали да се състои частно парти на древния паметник на културата. На Античния театър се провеждат сватби, това също е частно парти. Не мисля, че трябва да променяме нито концепцията си, нито общинската наредба заради този случай, заяви кметът.

Преди дни самият бизнесмен Георги Самуилов заяви, че не разбира защо от случая се прави скандал. "Не виждам нищо нередно. Спазили сме всички разпореждания, подали сме молба до община", каза той. 

Рожденикът, празнувал в Античния театър в Пловдив, няма да бъде глобен

Община Пловдив не може да наложи глоба на бизнесмена Георги Самуилов, който разбуни духовете под тепетата, след като реши да празнува д...

Самуилов се извини на пловдивчани и обяви, че ще направи дарение, като организира благотворителна изложба. "Гостите на партито бяха чужденци, ние популяризирахме дейността на античния театър", убеден бе в правотата си бизнесменът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com