Обвиниха няколко души, включително полицай, заради убит пешеходец

4843
Обвиниха няколко души, включително полицай, заради убит пешеходец
Снимка: Thinkstock

Обвинения срещу четирима души бяха повдигнати от Окръжна прокуратура – Пловдив. Те са свързани с катастрофа от 6 декември миналата година, при която е убит пешеходец на пешеходна пътека

На 6 декември миналата година към 7 часа сутринта възрастен мъж бе блъснат от лек автомобил "Ауди", докато пресичал на пешеходна пътека. Човекът почина от раните си в болницата, а в полицейския бюлетин за извършител бе посочен 31 год. Борислав Ташев. Днес става ясно, че колата е била управлявана от Иван Сарафски, а споменатият в бюлетина се е представил за извършител, като с това е помогнал на виновния да се укрие.

По-интересното в случая е, че полицаят от Пътна полиция Костадин Илиев е помогнал на извършителя да избегне наказание. Именно той е казал на Сарафски да "се смени" с Ташев. Полицаят е обвинен и за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие - над 100 патрона, без да има за това надлежно разрешително. В обвинителния акт е записано още, че в периода от февруари до април тази година е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага. Въпросният Сергей Джамбазки, за когото е набавена облагата - известен като Серго и служещ за посредник при схема за фалшиви покупко-продажби и регистрации в КАТ, е обвинен, че умишлено е улеснил полицейския служител да използва служебното си положение за набавяне на противозаконни облаги.

Катастрофата, при която бе убит човек и извършителят бе " покрит" от полицая, е причинена от несъобразена скорост. Трима от обвиняемите по това дело са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, Борислав Ташев е с мярка "подписка".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com