Отложиха делото за Куршум джамия

9209
Отложиха делото за Куршум джамия
Снимка: БГНЕС

Делото за "Куршум джамия" беше отложено от Софийския апелативен съд. Новата дата за провеждането му е 6 февруари догодина.

Случаят касае правоприемство на обекта. Карловска община иска Куршум джамия да бъде запазена като общинска собственост. Според карловския кмет Емил Кабаинов сградата, която се намира в централната част на Карлово, е емблематична за града и не е приемливо нито от морална, нито от историческа гледна точка тя да бъде реституирана. В момента сградата на Куршум джамия е публична общинска собственост и на три пъти е обявявана за архитектурен паметник на културата.

Карловци на протест в София заради Куршум джамия

Група карловци ще тръгнат утре с автобус за София, за да демонстрират пред Съдебната палата по време на делото за Куршум джамия в Апе...

Пред сградата на Съдебната палата се сърбаха протестиращи граждани, водени от кмета на Кюстендил – Петър Паунов и кмета на Карлово – Емил Кабаиванов, предаде Агенция "Фокус". Паунов ще води и протест в понеделник, 27 октомври, срещу влизането на Александър Методиев - Бат Сали, в парламента като депутат от Кюстендилски регион.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com