Пеещите фонтани в Пловдив са с олющена боя - не е голям проблем, казва кметът

15140
Пеещите фонтани в Пловдив са с олющена боя - не е голям проблем, казва кметът

3 млн. лева – толкова струват новите пеещи фонтани на Пловдив. Само няколко дни след откриването обаче настилката на фонтаните вече се лющи.

Езерото е прекрасно и не мога да се съглася с това, което се говори, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев – кандидат на ГЕРБ, но добави, че щяло да има корекции. Той отрече да има напукана боя – била олющена. Според него това станало заради незнание, тъй като е хвърлена хлорна вар за поддръжка на водата във фонтана, но това е довело до „нарушаване на слоя с боя”. Проектът е в прекрасно състояние, продължи Тотев с бодряшките опити да опише по друг начин ситуацията.

Фонтаните за милиони в Пловдив вече с дефекти

Дни след официалното откриване на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина, вече започнаха да се забелязват дефекти по тях. Вече на мн...

Пловдивският кмет обясни, че такова съоръжение нямало в България и нямало фирми с опит в поддръжката. Попитан защо се е хвърляла хлорна вар, а не други химически вещества, за да не зеленясва водата, Тотев отговори, че трябвало да се хвърли течна хлорна вар, а не било направено. Градоначалникът добави, че щяло да се изчака „технологичния срок” от един месец и тогава щяло да има пребоядисване. Няма проблем фонтаните, те могат да работят, боята не пречи, завърши Тотев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com