„Плажът на Марица“ е реалност

13332
„Плажът на Марица“ е реалност

Хиляди жители на град Пловдив и гости на града посетиха „Плажът на Марица“ в стартовия ден на проекта.

Модерен вариант на емблематичния градски плаж на река Марица бе открит с лятно парти от екипа на международния фестивал за съвременна архитектура и градска среда – One Architecture Week 2015, artnewscafe, партньори и стотици жители и гости на гр. Пловдив.

С плажно парти стартира проектът на ONE ARCHITECTURE WEEK - "Плажът на Марица"

ONE ARCHITECTURE WEEK и artnewscafe ви канят да възобновим заедно една забравена пловдивска традиция и да направим лятото в града на те...

С много музика, танци, спортни активности, както и разхлаждащи мигове край басейна и брега на реката, Пловдив отпразнува старта на проекта.

„Плажът на Марица”, който се намира на адрес: бул. Марица 104, е временна конструкция, която ще съществува до 30-ти септември, включваща бар, плаж с басейни, пространство за спорт, а от септември и открита сцена. След края на архитектурната седмица – One Architecture Week, която ще се проведе в Пловдив от 18 до 27 септември, тя ще бъде премахната и изградена наново следващото лято.

Проектът е временна намеса в градска среда, възстановяваща забравената пловдивска традиция на крайречните бани и цели интегриране на реката в социалния и културен живот на Пловдив и насочване на общественото внимание към възможностите, които този красив природен парк предлага.

ONE DESIGN WEEK 2015 представя целия спектър на съвременния дизайн в изложбената си програма

Близо 200 участника от 20 страни ще се включат в седмото издание на Международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK...

През 2015 г. темата на международния фестивал за съвременна архитектура и градска среда – ONE ARCHITECTURE WEEK 2015 е ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА, като откриването на плажа е само първата от серия намеси, свързани с крайречното пространство. Преди и по време на ONE ARCHITECTURE WEEK ще се случат множество лекции, дебати, изложби, концерти, детска програма, работилници, намеси, спортна програма, професионален форум и мн. др.

Повече информация:

edno.bg

www.facebook.com/onearchitectureweek

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com