Пловдив – един от най-добрите градове за живеене

28904
Пловдив – един от най-добрите градове за живеене
Снимка: БГНЕС

Пловдив влезе в тройката на най-привлекателни градове за живеене според класацията на престижния сайт за пътешествия It`s bohemian, предаде БГНЕС.

Сайтът подрежда 6-те най-привлекателни места, където човек би могъл да заживее в свой дом. Градът под тепетата е регион от света, който е "забравен от мнозина, но исторически е географската порта между Европа и Азия, което го прави особено важен за много завоеватели, както и за социални експерименти върху системи на управление", се казва в представянето му на сайта. Пловдив, който е една от "културните столици на Европа", е "изпълнен с добри хора и много вдъхновение за тези, които го търсят", се казва още в описанието.

Преди Пловдив в класацията се нареждат само три града. Първото място си делят нидерландските Амстердам и Лайден, а веднага след тях идва белгийският град Гент. Българският град успява да изпревари популярни туристически дестинации като Чешката република, където според авторите е трудно да се определи само един хубав град, Истанбул в Турция, както и екзотичния тайландски остров Ко Яо Нои.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com