Пловдив привлича сериозен интерес от страна на аутсорсинг индустрията

10008
Пловдив привлича сериозен интерес от страна на аутсорсинг индустрията

5000 нови работни места ще се разкрият в аутсорсинг сектора в Пловдив през следващите 3 години. Това обяви кметът Иван Тотев по време на мащабен IT и аутсорсинг бизнес форум, който се проведе днес. Анализите са на общината и компанията Индъстри Уоч.

На този етап в бранша в Пловдив са заети около 3000 души, информира Радио Пловдив.

България е най-атрактивната аутсорсинг дестинация в Европа

България, най-атрактивната дестинация за аутсорсинг в Европа, се опитва да запази бързия си ръст. Най-бързо развиващата се индустрия в...

3 нови големи компании ще открият свои представителства под тепетата най-късно през януари. Една от фирмите започва кампания по подбор на персонал още през следващия месец. Трите нови офиса ще стартират с поне по 100 служители. Търсят се предимно млади хора, които владеят езици, а заплатите са над средните за града, обясни кметът.

Бързото развитие на бранша е причината в Пловдив да се проектира и изграждането на 6-етажен офис парк в района на Мол „Пловдив”. Това бе обявено на форума. Строителството се очаква да започне още в началото на идната година и да приключи до средата на 2016 г., информира Радио Пловдив. 

Според анализаторите около 85% от заетите в този сектор са в София. Същевременно Пловдив със своите близо 40 хиляди студенти е вторият по важност притегателен център за аутсорсинг сектора.

За законови промени, които да улесняват дейността на компаниите у нас призова председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов. Те трябва да касаят Закона за стимулиране на чуждестранните инвестиции конкретно в сферата на услугите, както и трудовоправните условия, така че да се осигури по-гъвкаво наемане и освобождаване на служители, понеже браншът е динамичен, обясни Бумов. Не на последно място са и по-адаптивните възможности за осигуряване на почасово заплащане.

България е най-предпочитаното място за аутсорсинг в Европа

България е най-предпочитаното място за аутсорсинг в Европа. Страната ни е единствената от Стария континент, която попада в топ 10 на св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com