Пловдив ще празнува два дни

5853
Пловдив ще празнува два дни

В 21 часа тази вечер официално ще бъдат пуснати Пеещите фонтани в обновената Цар Симеонова градина в Пловдив.

Символично копчето ще натиснат едновременно премиерът Бойко Борисов и кметът на града Иван Тотев.

Пловдив се обяви срещу Москов

С пълно мнозинство от 36 гласа общинските съветници в Пловдив подкрепиха днес на редовна сесия декларация срещу сливането на Комплексни...

На събитието се очаква да присъства и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. С тази дългоочаквана проява започват двудневните тържества по повод обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

В събота под надслов "Пловдив под един покрив" на много места в центъра ще има музикални изпълнения, танци, балет- всички културни институции на града участват със свои представители. Отделно в районите на града са организирани тържества с участието на деца от детските градини.

След речта на кмета Иван Тотев в 12.30 часа в събота от сцената на площад "Стефан Стамболов", в небето ще бъдат пуснати 2019 балона.

Стълбите на "Каменица", където скоро бе открита водна каскада, вече са украсени с надпис с огромни цветни букви, гласящ Plovdiv 2019. Мнозина недоумяват защо надписът е на латиница, при положение, че българският език е един от официално признатите езици в европейската общност. Покрай него, също за парадокс, само ден по-късно ще мине шествието, прославящо създателите на славянската писменост. Впрочем за подобни казуси, предизвикващи смесени чувства, отношение вече ще взема и създаденият снощи Обществен съвет за култура, в който влизат редица доказани писатели, журналисти, художници, учени от Пловдив.

Пловдив е официално обявен за “Европейска столица на културата”

Днес, 19 май, по време на срещата на Съвета на министрите на ЕС в Брюксел, беше официално гласуван статутът на Пловдив и италианския гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com