Пловдив стартира проект за ремонт и изграждане на училища

12158
Пловдив стартира проект за ремонт и изграждане на училища

Започва изпълнението на проект, с който Пловдив да може да кандидатства за финансиране на обекти от градската среда и образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж” за периода 2014-2020. Това каза днес на пресконференция в общината арх. Невена Балчева, ръководител на проекта.

В първата част на проекта основните дейности са свързани с изработване на работни инвестиционни проекти за обекти от образователна инфраструктура. Това включва проекти за изграждане на нова детска градина на ул.„Богомил”, кв. 10 по плана на Гладно поле и основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност, както и реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на ЦДГ „Перуника”; СОУ „Любен Каравелов” - сграда 1 и сграда 2; ЦДГ „Снежанка”; ДЯ „Детски смях”.

В Пловдив въвеждат електронно плащане на местни данъци и такси

Община Пловдив въвежда електронно плащане на местните данъци и такси. Жителите на града под тепетата вече могат да превеждат сумите пре...

Втората част предвижда изработване на работни инвестиционни проекти за обекти от градска среда, които предвиждат благоустрояване на междублокови пространства, реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на обекти от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, находящи се в Първа градска част – Юг и Първа градска част –Север.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com