Предложение - по-скъпи застраховки за шофьори-хулигани

4363
Предложение - по-скъпи застраховки за шофьори-хулигани

Заради зачестилите убийства по пътищата, редно е срещу шофьорите с множество дребни нарушения да има мерки. Една такава мярка е вдигане на таксите за задължителната "Гражданска отговорност" за автомобилите, смята Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи на пътя. Това може да се промени с инициатива на Комисията за финансов надзор (КФН), по думите на Тодоров.

Вчера отново имаше скандален случай на пътя. 44-годишният Цветан Пъков се е движил с несъобразена скорост с джипа си, когато е блъснал и убил 6-годишния Петър, докато карал колело. Трагедията се разиграва в Панагюрище. Според някои информации тялото на малкото момче е влачено 70 метра, но от МВР не потвърждават засега. След катастрофата бащата на Петър се нахвърлил върху убиеца на детето си.

Убиецът на детето в Панагюрище имал над 20 нарушения

Убиецът на 6-годишно дете на улица в Панагюрище е познат сред съгражданите си като самонадеян шофьор с над 20 нарушения на пътя, койт...

Карат като ненормални, все едно е състезателна писта. Качихме се на колите и се забравихме, заявяват хора от Панагюрище пред Нова телевизия

Говорителят на ОД на МВР Пазарджик Мирослав Стоянов посочи, че след като има толкова санкции срещу Пъков, явно той „не е с възможности”, както смятат хората. Просто такъв е законът, заяви Стоянов. Той уточни, че Пъков има 12 акта чрез фишове, за несъобразена скорост. Другите му нарушения били за неправилни маневри. За съжаление тук говорим за манталитет и начин на мислене, посочи Стоянов. Той не уточни с каква скорост е карал Пъков, дали е имало спирачен път, тъй като се появиха информации, че убиецът е карал със 100 км/ч. Пъков първоначално обяснява, че малкото момче е изкочило внезапно и заради тъмнина не го е видял, завърши Стоянов.

Правилно каза полицаят, че това е въпрос за манталитет. Когато дребните нарушения не се наказват, накрая идва голямата трагедия, смята Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи на пътя. Той е категоричен, че в малките населени места местните бизнесмени-дерибеи карат както си знаят, защото са „братовчеди, приятели или т.н. на някого”. Тодоров посочи и, че за такива шофьори-хулигани, с множество дребни нарушения, може да се вдигнат вноските за застраховката на колата.

По отношение на закона при велосипедистите не се иска задължително да носят каска. Защо да няма такова задължение поне за децата до 14 години, вместо да има други безумни предложения като завой надясно при червен светофар в Закона за движение по пътищата, попита Тодоров. В Белгия и Холандия велосипедистите светят като коледни елхи – със светлоотразителни дрехи, завърши Тодоров.

Ако имаш психично заболяване и караш, няма как някой да разбере

Лудостта по пътищата в някои случаи е буквален термин. Това стана ясно, след като в сутрешния блок на Нова телевизия говори директорът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com