Прокуратурата позволи на карловския кмет да вдигне забрана за Иганово

3732
Прокуратурата позволи на карловския кмет да вдигне забрана за Иганово
Снимка: БГНЕС

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов вече може да прецени дали трябва да отмени заповедта си за ограничен достъп до терените, които са най-близо до двата взрива при село Иганово. Това става ясно от съобщение на прокуратурата във връзка с предоставяне възможност на собствениците и ползвателите на земи в района на взривовете в с. Иганово на достъп до стопанисваните от тях имоти.

В Окръжна прокуратура – Пловдив, в резултат на изискано съдействие от Сухопътните войски, е постъпил протокол за извършено повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци в землищата на с. Кърнаре, с. Певците и с. Иганово. Почистването е направено в хода на операция по ликвидиране на последствията от инцидента в складова база за боеприпаси на ВМЗ - Сопот в близост до с. Иганово.

Видно от протокола, от военна специализирана тактическа група на терени (земеделски площи, залесени и незалесени пространства, пътища, пасища, поляни и др.), попадащи в зоната с радиус от 1 км. до 3 км. от епицентъра на първия и втори взривен инцидент, е приключило извършването на повърхностно прочистване, с изключение на малък участък (необработваем лозов масив) с изрично посочени координати. Така постъпилият протокол е бил изпратен и на кмета на община Карлово, с оглед преценка на необходимостта от отмяна на заповедта му за ограничаване на достъпа до вече прочистените терени в радиус 1-3 км. от епицентровете на двата взрива, уточнява държавното обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com