Спешни законови промени в онкологичната помощ обсъждат в Пловдив

4361
Спешни законови промени в онкологичната помощ обсъждат в Пловдив

Работна среща между ръководството на Комплексния онкологичен център (КОЦ)- Пловдив и ръководствата на специализираните болници за лечение по онкология от цялата страна, както и представители на Националния раков регистър, ще се проведе утре в Пловдив. Това каза пред Дарик управителят на КОЦ-Пловдив д-р Калин Калинов.

Срещата се организира под eгидата на Сдружението на управителите на Комплексните онкологични центрове и Специализираните болници за лечение на онкологични заболявания, като домакин на събитието е КОЦ-Пловдив.

НЗОК: Онкоболните нямат причина за безпокойство

Към днешна дата Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е изплатила отчетената дейност на всички изпълнители на болнична медицинск...

Основната тема на дискусията е „Финансирането в онкологичната помощ и законодателните промени, които предстоят в онкологичните болници“, обясни д-р Калинов.

По думите му, освен предложенията за законодателни промени, една от основните цели на срещата е, да се избере контактна група, която да бъде оторизирана с протокол от събранието и са осъществява срещи с всички институции.

Работната среща е с начален час 11 часа, а час по-рано ще бъде отслужен молебен за здраве за всички онкоболни пациенти от пловдивския митрополит Николай в параклиса пред Втора база на КОЦ-Пловдив на бул. ”Александър Стамболийски” № 2А.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com