Танцови състави от три континента идват за Международен фестивал в Пловдив

7642
Танцови състави от три континента идват за Международен фестивал в Пловдив

Танцови състави от три континента ще вземат участие в 21-то издание на Международния фестивал в Пловдив между 3 и 7 август.

Очакват се трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша. За първи път идва и трупа от Аржентина. Символичен домакин от българска страна ще бъде Професионалният фолклорен ансамбъл на град Сливен, предаде БГНЕС.

Пустее хотелът на цар Киро в Пловдив

Бурени закриха хотела на Кирил Рашков, известен като цар Киро, в центъра на Пловдив само година, след небивалото оживление в него. За н...

Всяка вечер по време на мащабното събитие от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 часа, съобщават организаторите. 

Освен концертите в самия град, представления ще има и в други райони на област Пловдив. Ансамблите от Турция и Испания ще изнесат представления в Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в Хисар. Организирана е и паралелна културна програма, която включва обиколка на забележителностите в Пловдив, Бачковския манастир и Асенова крепост. 

Утвърденият фестивал ще привлече зрители от всички краища на България, а оператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости. Очаква се по традиция Античния театър да бъде пълен по време на всички фестивални вечери, а зрителският интерес голям.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com