В Пловдив въвеждат електронно плащане на местни данъци и такси

42182
В Пловдив въвеждат електронно плащане на местни данъци и такси
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Община Пловдив въвежда електронно плащане на местните данъци и такси. Жителите на града под тепетата вече могат да превеждат сумите през ePay и Easypay. Това става на каса или чрез интернет, уточни кметът на общината Иван Тотев. По думите му това е удобство за пловдивчани, които живеят в други населени места - в страната или в чужбина, информира БТА.

От снощи Община Пловдив е свързана към системите на Easy Pay и ePay. С въвеждануето на новата услуга всеки клиент може да ползва цяла пакет електронни услги само с личната си дебитна или кредитна карта, допълни зам.- кметът Стефан Стоянов.

С половин километър маса Пловдив отпразнува наградата "Европейска столица на културата"

Половинкилометрова маса, столчета и чаши вино има днес в центъра на Пловдив в чест на избора на града за Европейска столица на култур...

Плащанията чрез тези платформи могат да стават и в почивните дни. Информацията обясни директорът на "Местни данъци и такси" в община Пловдив Цвета Попова. Услугата е достъпна и от страни като Турция, Кипър, Германия, САЩ, Канада и други.

За да се извърши транзакцията, трябва да се въведе само ЕГН. Таксата за плащане на данъци на каса е между 1 и 5 лева, а чрез интернет - 40 стотинки.

Работи се и по пускането на 15 нови електронни услуги на община Пловдив, които ще позволяват онлайн заплащане за издаване на удостоверения като за липса на задължения, удостоверения за раждане и други. Целта е до края на годината община Пловдив да стане изцяло електронна, информира Радио Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com