В Пловдив започна изграждането на 48 км велоалеи

8945
В Пловдив започна изграждането на 48 км велоалеи

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът на Пловдив Иван Тотев направиха символичната първа копка за изграждането на 48 км нови велоалеи.

Проектът е на стойност почти 14 милиона лева и е част от мащабен проект на общината за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт. Пловдив ще има 60 км велоалеи, което на практика го прави градът с най-дългата велозона в България, каза кметът Иван Тотев. Градът се намира на площ от 100 кв. км и 60 км велоали на практика означава велотранспорт почти в целия град, коментира Тотев.

ДИНГ с премиера в Пловдив

На 29 януари от 19:00 часа в Стария град Пловдив, арт-сцена „4хП“, ще се състои премиерата на ДИНГ.  Какво е ДИНГ? Ня...

Изграждането на велоалеи в Пловдив ще осигури по-добри възможности за предвиждане, по-екологични и по-здравословни условия за живот на пловдивчани, каза и заместник-министърът. Николова изрази задоволство от факта, че макар и в края на програмния период ОП "Регионално развитие" отчита доста успешно приключили проекти, един от които е в Пловдив.

Очаквам проектът да се изпълни както в срок, така и качествено, за което ще следим стриктно, добави Николова. Проектът предвижда изграждането на 48 км нови алеи, рехабилитация на вече съществуващи 11 км, преустройство на прилежаща инфраструктура от бордюри и тротоари, връзки между маршрутите и 690 велостоянки. Срокът за изпълнение на строителството е 231 дни - октомври 2015 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com