В Сопот започна разпродажбата на общинско имущество от съдия изпълнител

5737
В Сопот започна разпродажбата на общинско имущество от съдия изпълнител

В Сопот започна разпродажбата на общинско имущество от съдия изпълнител, заради дълг на общината от над четири и половина милиона лева към консорциума, изградил пречиствателната станция в града, съобщава БГНЕС. В 12.00 часа жители на Сопот блокираха подбалканския път в района на администрацията, защото настояват държавата да отпусне спешно три и половина милиона лева безлихвен заем.

Списъкът с движимото имущество, което днес подлежи на разпродажба, включва над 250 вещи, сред които компютри, бюра, маси, включително и кметският стол, оценен на 72 лева, който предизвика най-голям интерес сред събралите се около съдия-изпълнителя в стаята, където започна търгът. В него ще участват и служители на общината, като секретарката на кмета Веселин Личев например, която обяви, че възнамерява да закупи и телефонната централа, и факса.

Сопот отново протестира

Жителите на Сопот излизат на нов протест. Точно в 12:00 часа на обяд, те ще блокират Подбалканския път, съобщи bTV. Днес изтича срокът ...

Още 55 хил. лева се очаква да бъдат събрани на днешната разпродажба, обяви управителят на една от фирмите, построили пречиствателната станция, Иван Бакърджиев. След този търг ще има и други - за общински апартаменти и други имоти на Общината. Трябва да си съберем дълговете, защото не можем да работим нормално, подчерта Иван Бакърджиев. Тази ситуация е унизителна, казаха от своя страна Манол Атанасов и Неделчо Кутев от инициативния комитет на протестиращите жители на Сопот:

"До днешна дата няма никакъв отговор от Министерството на финансите за безлихвения заем. Дано някой се сети, че има задължения към изпълняване на споразумението с Общинския съвет към Община Сопот. Правата в България, за да си ги вземеш, трябва само по този начин - да се излиза на пътя.

Блокадата е по-скоро израз на това, че ние сме недоволни от тяхното бездействие и с което искаме да ги призовем спешно да довършат процедурата и този заем да бъде отпуснат."

Блокадата на подбалканския път, в която се включиха 30-ина жители на Сопот, въпреки проливния дъжд,  продължи около час. Вече се образуваха колони от автомобили. Протестиращите са издигнали плакати, като един от надписите гласи "Държавата е мащеха за Община Сопот". Гражданите да се въздържат да посещават Общината, предупреди кметът Веселин Личев и допълни:

Жители на Сопот отново блокират Подбалканския път

Жителите на Сопот ще блокират Подбалканския път, в района над общината, в знак на протест заради протакането на отпускане на безлихвен ...

Днес целия ден колегите извършват само консултативна дейност, тъй като компютрите не работят. Информацията е архивирана и прехвърлена на външни хард дискове, които се намират в секретна секция. От тук нататък, след приключване днес, каквото и да се купува, продава и каквото и да се случва, след приключването на продажбите ще започне тази нощ възстановяване. Има доста хора, които са решени да ни помогнат и с оборудване, и с компютри, така че тази нощ всичко да бъде възстановено и на другата сутрин в 10.00 часа администрацията да работи на 100 процента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com