Заради неправилно пресичане край Пловдив е загинало дете

5751
Заради неправилно пресичане край Пловдив е загинало дете
Снимка: БГНЕС

8-годишно момченце загина на място, след като бе блъснато от микробус на пътя от Пазарджик за Пловдив. Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията малко след 14 часа, съобщава "24 часа", цитирайки говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

Две момчета, от близкия до мястото на инцидента ромски квартал на града, са тръгнали пеша по пътя за Пловдив с намерение да се къпят и ловят риба от намиращ се в близост напоителен канал.

В един момент те решават да пресекат изключително натовареното пътно платно, когато върху тях връхлита микробус "Мерцедес" с пазарджишка регистрация. Загиналото момче е било ударено от предната част на микробуса и умира на място. Другото успява да отскочи и се отървава само с уплаха.

Все още не се знае с каква скорост се е движило немското возило, но то е спряло на около 50 метра от мястото, където е било блъснато детето.

За момента от полицията не съобщават името на водача на микробуса, но е известно, че той е от Първомай. Проба на място с дрегер не е показала наличие на алкохол. В момента група от криминални експерти извършва оглед на мястото.

Срокът на проверката срещу кмета на Пазарджик е удължен

Срокът на проверката срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов е удължен до 23 юли, съобщи „Фокус“ Причините за удължаването на...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com