Девствената поетеса не получи исканата от нея справедливост и обжалва

13191
Девствената поетеса не получи исканата от нея справедливост и обжалва

Делото, заведено от поетесата Албена Хинкова срещу поета Николай Славов, и двамата от литературен клуб "Младост", премина през шумни перипетии, десет заседания, няколко отлагания и откази за съдебно-медицинска експертиза и най-накрая завърши по соломоновски, предаде БГНЕС.

Поетесата, търсеща възмездие от съда за поета, усъмнил се в нейната девственост, наистина се оказа недокосната от мъж. След като редица болници в Пловдив се оправдаха, че нямат време да извършат експертизата, това направи съдебният медик д-р Светозар Спасов. Оказа се, че по подобна причина той е правил експертиза и на далеч по-възрастна от Хинкова жена и тя също е била с положителен резултат.

Делото с девствената 40-годишна поетеса цикли, няма кой да направи експертиза

Не един, не два пъти, цели десет се събира състав на Районен съд Пловдив, за да гледа станало доста сериозно от куриозна гледна точка д...

Хинкова търсеше и финансово наказание на Славов в размер на 5 000 лева, а докато делото се влачеше, на заседанията идваха странно маскирани други поетеси, които искаха да утвърдят жизнеполагащото място на любовта. Циркът завърши с оправдателна присъда за Славов. Така че неговата реплика: „Ех, моме, моме, то и ти мома не си" остава в историята на Пловдивския районен съд като предмет на едно от най-смехотворните, абсурдни и дълги дела, с които се е заемал във времето.

Впрочем историята може и да не приключи дотук, тъй като доказано девствената поетеса не е доволна от присъдата и смята да обжалва. На днешното заседание отново имаше поети от литературния клуб, които донесоха новата стихосбирка " Ти се завръщаш, любов", сборник по случай 20-годишнината му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com