Хладилникът за бедни в центъра на Пловдив - разбит

6736
Хладилникът за бедни в центъра на Пловдив - разбит

Три-четири дни просъществува в Пловдив инициативата "Храна за бедни", предава  БГНЕС от града под тепетата. В 27 града от страната тази идея бе реализирана с помощта на дарители за хладилниците и с опора в хуманността на хората, които могат да отделят продукти за най-бедните. Там могат да оставят и непродадени през деня храни заведения за обществено хранене.

В Пловдив голям кафяв хладилник, дарен от българката Христина от Цюрих, бе поставен на площад "Стефан Стамболов", в самия център на града. Още в първите дни стана ясно, че идеята не се възприема както трябва - имаше храна, но имаше и оставени боклуци.

Ученици от Пловдив ще пълнят хладилника за бедни всеки ден до Коледа (ОБНОВЕНА)

Учениците от Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив са твърдо решени да не оставят нито ден празен хладилника за бедни, поставен в цен...

Днес вече хладилникът е на парчета. Странното е, че никой не знае какво му се е случило, дори от "Общинска охрана" научиха от кореспондента на БГНЕС, че уредът е разбит. Вратите му лежат на земята и едва ли силният вятър го е разглобил.

Междувременно днес стана ясно и че учениците от Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив са твърдо решени да не оставят нито ден празен хладилника за бедни, поставен в центъра на града. По един клас от училището ще го пълни до 22 декември, разказа преподавателката по немски език в училището Силвия Паскалева. Очевидно идеята им ще се реализира чак когато хладилникът бъде поправен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив