Конфискуваха имущество за 1,3 млн. лв. на италианец, инвестирал в Пловдив

1614
Конфискуваха имущество за 1,3 млн. лв. на италианец, инвестирал в Пловдив
Снимка: Thinkstock

Пловдивският апелативен съд уважи изцяло иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу италианския гражданин Лино Тонан на стойност 1 312 617 лв.

Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Той е осъден за данъчни престъпления, предаде БГНЕС.

Зоологическата градина в Пловдив ще бъде управлявана от ново общинско предприятие

Общинско предприятие, което ще управлява новата зоологическата градина, ще бъде създадено през месец март, съобщи кметът на Пловдив Ива...

С решението на Пловдивския апелативен съд се постановява отнемането на 7 апартамента в Пловдив, както и 4 ниви, едно дворно място и 3 стопански постройки на територията на областта. На отнемане подлежат още левовата равностойност на фирмени дялове и три автомобила, с един от които Тонан е напуснал страната.

Италианецът е в неизвестност от 2009 година, когато напуска България. Той има Европейска заповед за арест, издадена през ноември същата година, по повод получена присъда от 4 години за укрити данъци в размер на над 2 млн. лв.

Лино Тонан е един от първите чужди инвеститори в Пловдив, той се заселва в града през 1990 година. Действа с размах. Развива много силна социална дейност- в продължение на години храни по 1000 пенсионери на месец, плащал е много операции на бедни хора, бил главен спонсор на турнир "Странджата", на рали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив