Лукарски: Докато аз съм министър, "ВМЗ-Сопот" остават държавни

5147
Лукарски: Докато аз съм министър, "ВМЗ-Сопот" остават държавни
Снимка: БГНЕС

Докато аз съм министър, ВМЗ ще бъде държавна собственост. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред работниците на военно-промишления комплекс, предаде БГНЕС.

Лукарски успокои работниците, че ВМЗ няма да бъде приватизирано, предаде "Фокус". Министърът обеща на работниците, че слуховете, които вървят в момента за съкращения няма да се случат, напротив, имат поръчки. Лукарски обяви, че дори са подписали нов договор, не посочи с кого, но потвърди, че по договора са направени няколко вноски вече.

Божидар Лукарски ще посети площадката на ВМЗ в село Иганово

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще посети площадката на ВМЗ – Сопот, в село Иганово. Срещата на Лукарски с представите...

Контрагентите обаче изчакват да се възстанови предприятието след взривовете. Министърът на икономиката изрази своето съжаление към хората, че работят в трудни условия, тъй като в цеха, в който той влезе температурата беше над 30 градуса. Лукарски обаче заяви, че това са в момента възможностите на държавата и ще направят всичко възможно да подобрят условията на труд.

Икономическият министър допълни, че Министерството на икономиката прави всичко възможно служителите да имат работа, дори обеща при добри договори да бъдат увеличени работните заплати и да бъдат давани бонуси.

Междувременно синдикатите продължават да настояват за смяна на борда на директорите. Изразявайки безпокойството си, че предприятието умишлено се води към несъстоятелност с цел смяна на собствеността му, синдикалистите се опасяват, че след два-три месеца може да настъпи производствено-технологичен и финансов колапс. Ето защо, искат ново и професионално ръководство. Позицията си са изразили в декларации, разлепени на таблата в завода.

Синдикатите са в готовност за синдикални и граждански действия. От КТ „Подкрепа” съобщиха, че са готови да протестират пред Министерство на икономиката в София, ако не бъде решено да бъде сменен бордът на директорите.

От понеделник се подновява работата в Иганово

От понеделник работниците на ВМЗ Сопот от производствената площадка в Иганово започват работа, предаде „Фокус“. Поради два...

Стана ясно още, че работните площадки в Сопот и Иганово набират нови работници. Това е разлепено също като съобщение по таблата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com