Нападателят на лекарката в Раковски се предаде на полицията

29516
Нападателят на лекарката в Раковски се предаде на полицията
Снимка: Getty Images / Guliver

От неделя вечерта до днес, полицейските екипи издирваха нападателя на лекарката от Бърза помощ в Раковски неуспешно. Днес обаче той се предаде сам в местното РПУ, предаде БГНЕС.

Какъв бе инцидентът - в неделя вечерта ромско семейство води за преглед дете, погълнало перилен препарат. Д-р Божидара Пеевска, която е на смяна в Спешна помощ по това време, ги пренасочва за промивка в токсикология. Семейството обаче настоява промивката да се извърши на място. Възниква спор, при който мъжът посяга на лекарката.

Организация иска роми да карат линейките в гетата

Специални посредници ще пазят от нападения лекарите в ромските квартали. За това се договориха министътърът на здравеопазването Петър М...

Нападателят е 35-годишният Стоян К. от хасковското село Александрово. Оказва се, че той има две изтърпени ефективни присъди. Той не е биологичен баща на детето. Задържана е и майката на детето, която се казва Елена. Бабата е арестувана в Нова Загора. 

Срещу Стоян К. ще бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. Оказа се, че връзката на семейството с Раковски е инцидентна - те са били там на гости.

Случаят придоби необикновено голям обществен резонанс, защото съвпадна със заповедта на здравния министър Петър Москов лекарите от "Спешна помощ" да не ходят в циганските гета без да се гарантира сигурността им.

 

Москов изригна заради пореден случай на нападнат медик

Екипите на "Бърза помощ" ще ходят в населени места само когато кметът на съответното село или град гарантира, че има сигурност за тях...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com