Новият председател на ДПС - Пловдив заяви, че няма отлив на членове към партията на Местан

6869
Новият председател на ДПС - Пловдив заяви, че няма отлив на членове към партията на Местан

Бившият общински съветник от ДПС Али Байрям е избран за председател на ДПС в Пловдив. "Не сменям никой, защото реално ние нямахме председател на партията. Венцислав Каймаканов беше единствено председател на предизборния щаб, но го видяхме в редиците на новата партия ДОСТ на Лютви Местан", заяви пред Topnovini.bg Али Байрям.

Той е категоричен,че няма отлив на членове на ДПС. "Всички истински депесари са на линия. Не желая да коментирам решението на Каймаканов, защото той никога не е бил член на ДПС", уточни Байрям.

Според Местан влиянието на Пеевски в държавата и ДПС е "значително"

"Когато имате насреща човек, който държи под контрола си всички регулатори и е във връзка с най-важната власт – изпълнителната, и...

На заседанието са присъствали съпредседателят на ДПС Рушен Риза, Джевдет Чакъров и областният председател на движението Юксел Расим. Все още няма избрани заместници на Байрям, защото в края на седмицата предстои и младежка общинска конференция.

Днес ще бъде първото заседание на новия общинския съвет на партията, на което ще бъдат обсъдени критериите и кандидатурите.

"Ще наблегнем на образованието, защото стигнахме до извода, че това е голям проблем. Не може деца в 8 клас, да са пълни отличници, а да не знаят азбуката. Ще помоля и обществото да реагира. Има порочна практика министерството на образованието да отпуска 1 300 лева на дете. За да запазят квотата и броя на учениците, директорите не им обръщат внимание на децата, а "ги пускат" в по-горен клас", допълни новият председател на движението в града под тепетата.

Байрям е категоричен, че решенията в ДПС в Пловдив вече ще се вземат колективно, а не както досега еднолично.

В Кърджали ДПС мина през скандал преди да си избере нов председател

Със 162 срещу 131 гласа участниците в отчетно-изборната конференция избраха нов председател на общинската организация на ДПС в Кърджали...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив