Община Сопот и ВМЗ постигнаха споразумение за издължаване

2018
Община Сопот и ВМЗ постигнаха споразумение за издължаване
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Община Сопот лицето на кмета Деян Дойнов и ВМЗ-Сопот постигнаха взаимно изгодно споразумение за погасяване на задълженията на дружеството към общината.

"Това по никакъв начин няма да се отрази върху ритмичното заплащане на трудовите възнаграждения в предприятието, поетите от нас финансови ангажименти към други институции, доставчици и контрагенти", заяви изпълнителният директор на завода Иван Гецов. Той е категоричен, че започналата производствена реорганизация ще продължи. По думите на Гецов споразумението е добро , защото няма да се отрази негативно на основна дейност.

ВМЗ и общинската власт в Сопот взаимно се плащат с протести заради Борисов

2.5 млн. лв. нареди премиерът Борисов да преведе ВМЗ- Сопот на община Сопот, това са дължими от данъци и такси натрупани задължения, пр...

Днес се проведе среща между кмета на града Деян Дойнов и ръководството на ВМЗ. Тя е по повод разпореждането на премиера Бойко Борисов - дружеството да издължи 2.5 милиона лева на Общината.

"Подчертавам - споразумението е много добро за ВМЗ, още повече, че ние в момента се опитваме по всякакъв начин да намалим нашите задължения към кредиторите ни", допълни Иван Гецов.

Според кмета на Сопот Деян Дойнов предложението на ръководството на ВМЗ удовлетворява исканията на Общината и гарантира продължаване на спокойната работа в оръжейницата, информира Topnovini.bg.

Дойнов припомни, че през последния месец ВМЗ е издължило 750 000 лева, а подписаното споразумение удовлетворява на 100% нуждите на Общината за разплащане на нейни задължения.

Внедряват нови производствени мощности във ВМЗ - Сопот

Възможно е в най-скоро време ВМЗ – Сопот да достигне персонал от 3000 души, тъй като непрекъснато се назначават нови хора, информ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com