Пловдив получи приз "Балканска столица на туризма"

8316
Пловдив получи приз "Балканска столица на туризма"

Пловдив бе отличен официално за Балканска столица на културата. Призът от тазгодишните Балкански награди за туристическа индустрия бе връчен на зам.-кметът по култура Стефан Стоянов на специална церемония, провела се късно снощи.

Балканска столица на фестивалите пък стана Банско. Наградата за цялостен принос в развитието на туризма отиде при "Шарлопов Груп", а за туристически обект №1 за 2015 година - при замък "Влюбен във вятъра" в Равадиново.

Отново ще има лични асистенти в Пловдив

Близо половин милион лева (491 771 лева) ще получи пловдивския район Северен по проект "Услуги за по-добър живот", за да осигури лични ...

Албания, Турция и Румъния също бяха възнаградени с престижните статуетки, информира Topnovini.bg.

Алабния взе приз с българско участие в категория Инвестиции в поклоннически туризъм за повторното изграждане на българският християнски храм "Св. Николай Чудотворец", област Голо бърдо, днешна Албания. Разрушената през 60-те години на миналия век църква е функционирала повече от 300 години, а сега във възстановителните работи ще помагат и местните българи-мюсюлмани.

Туристическата индустрия в съседна Турция получи приз за един от най-популярните туроператори на Балканите - "Караджъ Турс". Румъния пък грабна приз за туристическа дестинация с 4-звездния хотел Valea cu Pesti, който се намира на брега на езерото Видрару, в близост до легендарния замък на граф Дракула.

 С приз "Туристически продукти - Символ на България" бе отличен професионализма и дългогодишната успешна дейност на "Рефан България" - марка, станала синоним на козметика без граници със своите 400 бутика в 28 държави на 5 континента.

Старият град на Пловдив е най-посещаваната историческа забележителност в България

Старият град е на първо място в България по брой посетители на историческата забележителност според доклад на „Византия Интернеш...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com