Пуснаха под гаранция укрилите данъци собственици на таксиметрова фирма

5710
Пуснаха под гаранция укрилите данъци собственици на таксиметрова фирма
Снимка: БГНЕС

Пловдивският Окръжен съд освободи под гаранция от 5000 лева двама арестувани собственици на таксиметрова фирма, обвинени в укриване на данъци в особено големи размери.

Според магистратите има доказателства, че Ерол Ешрефов и Иван Търпов, са свързани с престъпленията, но посочената от прокуратурата сума от 200 хил. лв, която двамата не са внесли в държавния бюджет, трябва да се прецизира с експертизи, информира БНТ. 

Таксиджиите не се отказват. 6000 таксита ще блокират София

На протестен митинг на 4 декември 6000 таксита ще блокират София, предупредиха от организациите в бранша. Въпреки че в последния моме...

Според обвинението от таксиметровата дейност, която са развивали Ерол Ешрефов и Иван Търпов в продължение на две години, в бюджета на държавата не е влязъл и лев. Двамата работели с близо 80 автомобила на територията на Пловдив. След като били разпитани всички шофьори на фирмата, станало ясно, че всеки месец те плащали на ръка на собствениците между 40 и 50 лева. Тези пари обаче не се отчитали никъде. 

"Задължение на управителя на фирмата е да отчете съответните приходи в НАП и да им плати дължимия данък. Това обаче не се прави, като фирмата се прехвърля на трето лице от ромски произход, другата година се регистрира нова фирма и схемата в продължение на две години върви по този начин", заяви Георги Гешев, прокурор в Окръжна прокуратура-Пловдив. "„В НАП има свързан един-единствен апарат, който се води на офис на адрес, който реално не съществува", добави той.

Престъпната практика била разбита точно при поредния опит фирмата да бъде отново прехвърлена след започната проверка на приходната агенция.

Ако вината на двамата се докаже, наказанието, което могат да получат е от 3 до 8 години лишаване от свобода. Междувременно стана ясно, че в Пловдив продължават засилените проверки на данъчни и икономическа полиция по всички таксиметрови фирми

Депутатите не подкрепиха новия данък за такситата

Депутатите отхвърлиха на първо четене патентния данък за таксиметровите превози, предложен като промяна в Закона за местните данъци и т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com