Ремонтите на магистралите неясно докога, в Панагюрище искат справедливост за убито дете

8058
Ремонтите на магистралите неясно докога, в Панагюрище искат справедливост за убито дете

Ремонти на магистрали през юли и август няма да има, за да можете да идете спокойно на море. Това каза вчера (16 април) премиерът Бойко Борисов. На пресконференция той призова журналистите

Същевременно от Нова телевизия показаха един от участъците на АМ „Тракия”, където е намалена скоростта в момента. Шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров обеща, че едва ли не кърпежите ще приключат до средата на юли, но после уточни, че това не е целият ремонт.

Предложение - по-скъпи застраховки за шофьори-хулигани

Заради зачестилите убийства по пътищата, редно е срещу шофьорите с множество дребни нарушения да има мерки. Една такава мярка е вдигане...

Междувременно в Панагюрище имаше протест заради пореден инцидент на пътя. В града беше прегазено шестгодишно момченце – Петър. Шофьорът Цветан Пъков, който е шеф на паяците в Пазарджик, е известен в Панагюрище с многобройните си нарушения зад волана. Той ми каза какво да направя, споделя пред камера бащата на Петьо. И разказва – заради Цветан в София има човек със счупен таз, във Варна също има.

При положение, че има знак за пешеходна пътека, за ограничение на скорост – за 40 км./ч, как може да се кара със 140 км/ч, пита бащата. Той призна, че е влязал за минутка в близкото кафе, за да вземе вода и тогава е станало нещастието. Петьо е бил до бордюра на улицата, а по думите на бащата Пъков бил направил „тройно изпреварване”. Свидетел потвърждава, че Пъков е карал с над 100 км./ч по главната улица на града. Свикнали сме да го прави това, добавя друг мъж.

Откупва се с пари, твърдят събралите се на протест заради смъртта на Петьо. Сигурно плаща, щом не са му взели къщата. Не знам на кого, ама е сигурно, заявява една от жените. Никой от протестиращите не вярва, че Пъков ще получи заслужено наказание, но все пак считат, че заради гласността ще има все пак присъда.

Искахме да се направи детска площадка, но не можело – този имот не бил отчужден, не знам какво. И децата няма къде да играят. А на улицата няма „легнал полицай” – като няма, да сложат жив, подчерта жената.

Убиецът на детето в Панагюрище имал над 20 нарушения

Убиецът на 6-годишно дете на улица в Панагюрище е познат сред съгражданите си като самонадеян шофьор с над 20 нарушения на пътя, койт...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com