Зоологическата градина в Пловдив ще бъде управлявана от ново общинско предприятие

4164
Зоологическата градина в Пловдив ще бъде управлявана от ново общинско предприятие

Общинско предприятие, което ще управлява новата зоологическата градина, ще бъде създадено през месец март, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев по време инспекция на строежа на зоокъта в парк „Отдих и култура”. Структурата ще носи името "Зоопарк” и ще има 15 служители - управител, счетоводител и ветеринари, поясни градоначалникът.

Очакванията на общинската администрация са до края на май строежът на зоокъта да е приключил, за да може след това да се подадат документи за Акт 16. Изпълнителят на обекта Вакрил Запрянов увери, че цялата подземна структура на 40 –те декара, върху които ще се простира съоръжението, вече е подготвена. Последните детайли, които остават са по довършването и обзавеждането на т.н. хабитати - дървени къщички за животните, които са 22 на брой.

Местят мечките от пловдивския зоопарк

26-годишният Наско и 18-годишната Габриела ще потеглят днес от затворения зоопарк на Гребната база в Пловдив към Парка на танцуващите...

Броят на животните в новия зоопарк в Пловдив ще е много голям, увери Тотев. Една част от тях трябва да се закупят, тъй като ги няма в България или са собственост на различни циркове.

Бизони, якове, камили, лами, ватуси, маймуни, мечки, различни видове птици и още много видове ще населяват хабитатите, огромна част от които са с водни площи, с пещерни конструкции с укрития и дупки, така че да могат животните да се чувстват като в собствена среда, пише Topnovini.bg.

Отопление е предвидено там, където е нужно, като например за маймуните. За тях ще бъде направен и въздушен мост, по който те ще могат да стигат от зимната до лятната клетка с навес. Само хабитатът пък за мечките ще е на площ от 3 декара.

В края на март зологическсата градина ще бъде залесена. Тогава ще старитра и кампания по осиновяване на животни, което ще се проведе паралелно с пристигането на новите видове.

В Пловдив се готви протест срещу строежа на нова зоологическа градина

Протест срещу строежа на нова зоологическа градина организират няколко екосдружения. Те канят всички заинтересовани от 10:00 часа на 8 ...

В обекта ще има общо 26 езера, 6 рекички, питейно заведение и детски кътове и съоръжения за игра.

Предвидено е място за изграждане на аквариум, който обаче ще се строи на по-късен етап.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив