Единият от ранените при инцидента в Анево е в много тежко състояние

8294
Единият от ранените при инцидента в Анево е в много тежко състояние
Снимка: БГНЕС

След тежкия инцидент в Анево, в Спешно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив са приети и четиримата ранени.

Единият от двамата пострадали чужденци е в много тежко състояние. Той е с липсваща дясна длан, множество разкъсни рани по хода на дясната мишница и предмишница, фрактура на черепа, пневмоторакс в дясна гръдна половина, наранявания по корема и лявото бедро и разкъсни рани по лявата ръка.

Вторият пострадал е канадски гражданин. Той е на средна възраст. Раненият е в сравнително добро общо състояние с контузии в дясното рамо и сухожилието на дясното ходило.

В болницата са настанени и двама българи – млади мъже. Единият е с множество разкъсвания в колената на двата крака, а другият - с контузни рани в ръцете и главата. Двамата са в стабилно общо състояние.

Боеприпасът, който е използван при стрелбата с гранатомет, довела до инцидента, е бил некачествен и е собственост на фирма "Алгънс", която е наела полигона в Анево. Той е произведен във ВМЗ-Сопот през 1984 г., а преди 4-5 години е закупен от "Алгънс".

"Причините за инцидента са изцяло свързани с частната фирма. Единствената връзка на ВМЗ-Сопот е отдаденият полигон в Анево, за което има сключен договор с "Алгънс" с всички необходими заверки", заяви вече министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той уточни, че на място са новият технически директор на ВМЗ-Сопот, областният управител, кметът на Карлово и членовете на Съвета на директорите на предприятието. "Поддържам непрекъсната връзка с тях. Информирам и министър-председателя за ситуацията", допълни Лукарски.

Взрив в Анево при тестове, загинал е човек*

Един загина, а четирима са тежко ранени при взрив на полигон Анево, предаде БГНЕС. Информацията за броя на жертвите и ранените беше по...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив